Cashback (povrat novca)

Cashback je povrat novca u iznosu od 1-40% (npr. eBay 1%, GearBest 2-4%, AliExpress 7%, hostelworld 40% itd.) od iznosa online kupovine. Cashback se sakuplja na vašem cashback account-u i nakon nekog vremena ga možete povući na svoj PayPal i isplatiti na karticu (bankovni račun).

Postoji više web servisa za sakupljanje cashback-a. Prema dosadašnjem iskustvu najboljim su se pokazali TopCashBack.com i Ebates.com.

Prvi i moj omiljeni je TopCashBack, zbog:

~ Šarolikosti (veliki izbor sajtova na kojima je moguće ostvariti povrat novca).

~ Visokih % povrata u odnosu na druge (npr. AliExpress 7%, Banggood 6%, GeekBuying 4-5%, EverBuying 6-8%, Booking.com 5%, hostelworld 40% itd.)  

~ Jednostavnosti isplate (za sakupljeni iznos u statusu payable isplatu na PayPal je moguće zatražiti bilo kad. Minimalni iznos koji treba sakupiti da bi ga mogli isplatiti je 0,01$ i nema nikakvih provizija za isplate kao na nekim ruskim servisima).

Kako se koristi?

Screenshot_20170430-174739

~ Ugasite AdBlock ekstenzije ukoliko ih koristite

~ Otvorite TopCashBack.com i ulogujete se ukoliko je potrebno, zatim

  1. Pronađete sajt na kojem ćete nešto kupiti/platiti:

  1. Kliknete na Cashback
  2. Kliknete na Get Cashback now i bićete preusmjereni na željeni sajt gdje samo nastavite kupovati kao i do sad

To je to. 🙂

Transakcija će biti zabilježena na vašem TopCashBack account-u u roku od par sati/dana, a za AliExpress vrijedi pravilo da se transakcija registruje tek nakon što na AliExpress-u potvrdite da ste primili narudžbu.

Nakon par sedmica (razlikuje se od prodavnice do prodavnice) iznos koji ste sakupili će iz statusa pending preći u payable nakon čega odmah možete zatražiti isplatu (payout) na svoj PayPal.

Za kupovinu na JoyBuy.com preporučujem UK verziju TopCashback sajta zbog većeg procenta povrata i bržeg prelaza sakupljenog cahsback-a iz statusa pending u payable.

It Pays to Share Refer Your Friends Earn 25 at Ebates

Drugi servis je Ebates. Najpoznatiji i napopularniji servis ovog tipa.

Njegova prednost je prije svega 10$ welcome bonus koji dobijete nakon što potrošite prvih 25$, kao i jednostavnost uputrebe zahvaljujući extenziji za Google Chrome i FireFox preko koje se jednim klikom aktivira cashback!

I kod njih postoji mogućnost isplate na PayPal, a isplate se vrše svaka 3 mjeseca ukoliko sakupite minimalno 5.01$ cashback-a. Treba istaći da je procenat povrata
dosta manji nego na TCB (npr. za AliExpress 3-4%, a na TCB-u je 7% itd.).

Moja preporuka je da nakon što pokupite welcome bonus, zaradite 5$ cashback-a i isto isplatite, nastavite koristiti isključivo TopCashBack. Ebates trenutno koristim samo za kupovinu na eBay-u i GearBest-u jer je procenat povrata isti kao na TopCashBack.

 

Advertisements