Cashback (povrat novca)

Cashback je povrat novca u iznosu od 1-40% (npr. eBay 1%, GearBest do 3%, DealExtreme 5%, AliExpress 6%, iHerb 9%, MyProtein 8-13%, hostelworld 40% itd.) od iznosa online kupovine. Cashback se sakuplja na vašem cashback account-u i nakon nekog vremena ga možete povući na svoj PayPal i isplatiti na karticu (bankovni račun). U ovom tekstu ću vas upoznati sa nekima od njih, objasniti koje su njihove prednosti, kako se registrovati i kako se korstite. 

Postoji više web servisa za sakupljanje cashback-a. Prema dosadašnjem iskustvu najboljim su se pokazali TopCashBack.com i Ebates.com.

Prvi i moj omiljeni je TopCashBack, zbog:

~ Šarolikosti (veliki izbor sajtova na kojima je moguće ostvariti povrat novca).

~ Visokih % povrata u odnosu na druge (npr. AliExpress 6%, Banggood 6%+, GeekBuying 4%, EverBuying 6%, Booking.com 5%, hostelworld 40%, MyProtein 8-13%, itd.)  

~ Jednostavnosti isplate (za sakupljeni iznos u statusu payable isplatu na PayPal je moguće zatražiti bilo kad. Minimalni iznos koji treba sakupiti da bi ga mogli isplatiti je 0,01$ i nema nikakvih provizija za isplate kao na nekim drugim servisima).

***

Registracija na servis je brza i jednostavna. Nakon što kliknete na ovaj link: https://goo.gl/45R3Bq, dovoljno je doslovno popuniti 2 polja:

Nakon toga će vam stići email sa linkom na koji trebate kliknuti da biste potvrditli svoju email adresu: <br/><a href="https://i0.wp.com/oi65.tinypic.com/2uiccvk.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

To je to! Vaš profil je kreiran i spreman je za korištenje! 🙂

***

Kako se koristi? 

Screenshot_20170430-174739

~ Ugasite AdBlock ekstenzije ukoliko ih koristite!

~ Otvorite TopCashBack.com i ulogujete se ukoliko je potrebno, a zatim

  1. Pronađete sajt na kojem ćete nešto kupiti/platiti:

  1. Kliknete na Cashback <br/><a href="https://i0.wp.com/oi68.tinypic.com/2eurkgz.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
  2. Kliknete na Get Cashback now i bićete preusmjereni na željeni sajt gdje samo nastavite kupovati kao i do sad
    <br/><a href="https://i2.wp.com/oi66.tinypic.com/19046e.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

To je to. 🙂

Transakcija će biti zabilježena na vašem TopCashBack account-u u roku od par sati/dana, a za AliExpress vrijedi pravilo da se transakcija registruje tek nakon što na AliExpress-u potvrdite da ste primili narudžbu.

Nakon par sedmica (razlikuje se od prodavnice do prodavnice) iznos koji ste sakupili će iz statusa pending preći u payable nakon čega odmah možete zatražiti isplatu (payout) na svoj PayPal.

It Pays to Share Refer Your Friends Earn 25 at Ebates

Drugi servis je Ebates. Najpoznatiji i napopularniji servis ovog tipa.

Njegova prednost je prije svega 10$ welcome bonus koji dobijete nakon što potrošite prvih 25$, kao i jednostavnost uputrebe zahvaljujući extenziji za Google Chrome i FireFox preko koje se jednim klikom aktivira cashback!

I kod njih postoji mogućnost isplate na PayPal, a isplate se vrše svaka 3 mjeseca ukoliko sakupite minimalno 5.01$ cashback-a. Treba istaći da je procenat povrata
dosta manji nego na TCB (npr. za AliExpress 3-4%, a na TCB-u je 7% itd.).

Moja preporuka je da nakon što pokupite welcome bonus, zaradite 5$ cashback-a i isto isplatite, nastavite koristiti isključivo TopCashBack. Ebates trenutno koristim samo za kupovinu na eBay-u i GearBest-u jer je procenat povrata isti kao na TopCashBack, a aktiviranje je još jednostavnije (dovoljan je 1 klik na Ebates ekstenziju).

***

Image result for iherb

Za kupovinu na iHerb-u preporučujem Rebatesme.com servis koji daje 9% povrata i 5$ welcome bonusa. 🙂 O tome sam pisao na ovom linku:

 

 

Advertisements