Cashback – povrat novca od online kupovine

Cashback je povrat novca u iznosu od 1-40% (npr. eBay 1%, GearBest do 3%, DealExtreme 5%, AliExpress 6%, iHerb 9%, MyProtein 8-13%, booking.com 5-7%, hostelworld 40% itd.) od iznosa online kupovine.

Cashback se sakuplja na vašem cashback account-u i nakon nekog vremena ga možete povući na svoj PayPal i isplatiti na karticu (bankovni račun). U ovom tekstu ću vas upoznati sa nekima od njih, objasniti koje su njihove prednosti, kako se registrovati i kako se korstite. 

Postoji više web servisa za sakupljanje cashback-a. Iz dosasadšnjeg iskustva mogu preporučiti: TopCashBack.com i Ebates.com.

Prvi i moj omiljeni je TopCashBack, zbog:

  • Šarolikosti (veliki izbor sajtova na kojima je moguće ostvariti povrat novca).
  • Visokih % povrata u odnosu na druge (npr. AliExpress 6%, Banggood 6%+, GeekBuying 4%, Booking.com 5%, hostelworld 40%, MyProtein 8-13%, itd.)  
  • Jednostavnosti isplate (za sakupljeni iznos u statusu payable isplatu na PayPal je moguće zatražiti bilo kad. Minimalni iznos koji treba sakupiti da bi ga mogli isplatiti je 0,01$ i nema nikakvih provizija za isplate kao na nekim drugim servisima).

Registracija

Registracija na servis je brza i jednostavna. Nakon što kliknete na OVAJ LINK, dovoljno je doslovno popuniti 2 polja:

Nakon toga će vam stići email sa linkom na koji trebate kliknuti da biste potvrditli svoju email adresu: 

To je to! Vaš profil je kreiran i spreman je za korištenje! 🙂

Kako se koristi? U 3 jednostavna koraka!

Screenshot_20170430-174739
  • Ugasite AdBlock ekstenzije ukoliko ih koristite!

1) Pronađete sajt na kojem ćete nešto kupiti/platiti:

 

2) Kliknete na Cashback 

3. Kliknete na Get Cashback now i bićete preusmjereni na željeni sajt gdje samo nastavite kupovati kao i do sad!

I to je to. 🙂 Zaradili ste svoj prvi cashback.

Transakcija će biti zabilježena na vašem TopCashBack account-u u roku od par sati/dana, a za AliExpress vrijedi pravilo da se transakcija registruje tek nakon što na AliExpress-u potvrdite da ste primili narudžbu.

Nakon par sedmica (razlikuje se od prodavnice do prodavnice) iznos koji ste sakupili će iz statusa pending preći u payable nakon čega odmah možete zatražiti isplatu (Payout) na svoj PayPal.


EBATES

It Pays to Share Refer Your Friends Earn 25 at Ebates

Drugi servis je Ebates. Najpoznatiji i napopularniji servis ovog tipa. Vlasnik ovog servisa je Rakuten, firma koja je vlasnik najpopularnijeg chat servisa na našim prostorima – Vibera. 🙂

Njegova prednost je prije svega 10$ welcome bonus koji dobijete nakon što registrujete preko ovog linka i potrošite prvih 25$, kao i jednostavnost uputrebe zahvaljujući extenziji za Google Chrome i FireFox preko koje se jednim klikom aktivira cashback!

I kod njih postoji mogućnost isplate na PayPal, a isplate se vrše svaka 3 mjeseca ukoliko sakupite minimalno 5.01$ cashback-a. Treba istaći da je procenat povrata manji nego na TCB (npr. za AliExpress 3-4%, a na TCB-u je 7% itd.).

Moja preporuka je da nakon što pokupite welcome bonus, zaradite 5$ cashback-a i isto isplatite, nastavite koristiti isključivo TopCashBack. Ebates trenutno koristim samo za kupovinu na eBay-u i GearBest-u jer je procenat povrata isti kao na TopCashBack, a aktiviranje je još jednostavnije (dovoljan je 1 klik na Ebates ekstenziju).